Annabelle
Jalostaja: HZPC,
Hollanti.
Edustus Suomessa:
HZPC Kantaperuna.
Lajiketiedot:
Risteytys Nicola x Monalisa.
Ominaisuudet: Ruton ja perunaruven kestävyys keskinkertainen. Melko aikainen
lajike ympäivuotiseen käyttöön.. Keskitärkkelys 13,6
% (Van Gogh -2,5 %-yksikköä). Pitkänomainen, kiinnityspäähän suippeneva
mukula.
Käyttö: Vakaan
kiinteämaltoinen. Värikoodi
vihreä
Erityistä viljelystä:
Runsasmukulainen. Harvahko istutus ja suhteellisen runsas typpimäärä
lisäävät mukulakokoa. Vaatii hyvän idätyksen ja
aikaisen istutuksen, jotta satoa ehtii muodostua riittävästi ennen
kuin rutto vie varsiston.
Saatavuus:
Maatalous- ja puutarha-alan myymälöissä.
Lisätietoa:
HZPC Kantaperunan Annabellen
lajikeseloste
HZPC:n Annabellen lajikeseloste
European cultivated potato database
Annabellen perunaerien jauhoisuus (värikoodi) Potwellin
keittokokeissa vuosina 2010-2019.
Testatut erät (37 kpl) on
jaoteltu niiden tärkkelyspitoisuuden perusteella luokkiin puolen
prosentin välein (x-akseli). Pylväiden alla olevat luvut kertovat
kuhunkin tärkkelysluokkaan menneiden erien lukumäärän. Pylvään värit
edustavat jauhoisuutta ja y-akselilta voi lukea kunkin
jauhoisuustyypin erien prosenttiosuuden kaikista kyseisen luokan
eristä.. Värikoodien selitykset: sininen = vetinen erä; vihreä =
kiinteämaltoinen erä; keltainen = sopivan jauhoinen erä; punainen=jauhoinen
erä; tummanpunainen = hajoava erä.
Annabellen keittolaatukuviosta voi lukea seuraavanlaisia asioita:
Annabelle on lähes aina, erän tärkkelyspitoisuudesta riippumatta,
kiinteämaltoinen (94 % näytteistä menee vihreään väriin).
|